onsdag 6 maj 2009

Mundekulla lever!

Det känns mycket inspirerande på Mundekulla denna vår. Vi har arbetat fram ett koncept under drygt 10 års tid och nu känns det som att den vision vi haft under alla år börjar komma till uttryck. Idag kan vi ta emot både större och mindre grupper med olika intresseinriktingar. Det känns viktigt att vi som arbetar inom verksamheten kan ta ut svängarna och förverkliga våra visioner på denna plats. Min stora inspiration genom åren har bl.a varit Musikfestivalen som pågått i över 10 år och hittat sin form. För tre år sedan började Anne med Kvinnofestivalen som växer för varje år och jag gillar verkligen Annes engagemang i dessa frågar!

Ledarskap i en ny tid
Två nya events är "Mundekullaforum-ledarskap i en ny tid" den 15-16 juni samt "International Sustainability Conference" den 17-19 juli. Dessutom ska vi ha öppet hus och invigning av våra nya lokaler samt Mundekullaloppet den 30 maj. Vi hyr även ut hotellrum och i helgen kunde vi upplåta platsen för ett bröllop. Om en dryg vecka äger ett internationellt ungdomsläger rum här med över 80 personer från 16-30 år från hela världen. De flyger in till Köpenhamn och tar sig sedan hit med tåg. Temat för deras event är "Sustainable leadership" och de valde Mundekulla med tanke på vår inriktning och ekologiska profil samt byggnadsstil.

Ny tid-nya möjligheter
Jag har sällan känt mig så levande och hoppfull inför framtiden... Visst talas det om både ekonomisk kris och klimat kris, men kanske är det just det vi som mänsklighet behöver - dvs skakas om och ompröva våra invanda mönster. Detta är i alla fall något vi vill uppmuntra genom vår verksamhet, att se möjligheterna, ompröva beslut och våga tänka i nya banor för livet kan vara fantatastiskt !

Inga kommentarer:

Välkommen till Mundekullabloggen

Vi skriver om hur det är att bo och verka på en kursgård, mitt i Småland. Läs mer om våra evenemang och välkommen! hälsar, Anne och Peter Elmberg


http://www.mundekulla.se/