lördag 29 augusti 2009

Afrikansk trum och danshelg - 50 deltagare!


Nu är dom här ! 50 deltagare från Sverige och 10 st Afrikaner som håller i kursen och delar med sig av musik och dans. Afrikanerna har kommit hit från Italien, Holland, Norge och Stockholm. De flesta kommer från Senegal ursprungligen och bor där delvis. Vi har ju varit i Afrika 2 år i rad och medverkat som ledare på hälsoresor dit. Då har vi lärt känna flera av dessa varma underbara och nästan alltid glada människor.
Moussa
är den som vi främst haft kontakt med när det gäller denna kursen. han äger Dianna Bolong där vi har vistats - en underbar plats vid havet i Senegal och med milsvida sandtränder som sträcker sig ända in i Gambia och som vi ofta har för oss själva och delar med några få afrikaner som vandrar förbi.

Moussa med vänner
Moussa är en så glad, vänlig och varm person som alla bara tycker om ! Han har i år bjudit hit flera av sina vänner för att hjälpa till på trum och danskursen men också för att han tycker det är roligt att träffa dem och samla dem i Mundekulla. Några hade dock satts på ett tåg till Emmaljunga då Moussa och de andra inte hade riktigt koll på att det var Emmaboda. Men det är ju bara 20 mil härifrån och inte så noga för Afrikaner ... de fick hämtas upp på vägen helt enkelt och nu är alla här.

Stress vad är det ?
När Moussa kom till Sverige hade han ingen aning om vad stress var då det inte existerar i Afrika. När hans flickvän pratade om att nu skulle de göra en massa saker den närmaste veckan och hur skulle de hinna det så föreslog Moussa att de skulle göra några saker denna vecka och resten nästa vecka helt enkelt... det tyckte inte flickvännen fungerade och Moussa började förstå lite hur ordet stress uppkommit och vad det innebar.

Trumlektioner
Så nu sitter de här uppe och trummar 5o svenskar och 10 afrikaner och det hörs över hela Mundekulla. 12 personer har dessutom kommit hit utan att ha en aning om vart de skulle då det var en hemlig resa som någon i gänget arrangerade... och i em ska vi dansa afrikansk dans.

Inga kommentarer:

Välkommen till Mundekullabloggen

Vi skriver om hur det är att bo och verka på en kursgård, mitt i Småland. Läs mer om våra evenemang och välkommen! hälsar, Anne och Peter Elmberg


http://www.mundekulla.se/