söndag 5 december 2010

Afrika och Mundekulla

Just nu är Peter i Afrika och Anne i Mundekulla
.. med vänner. Jag valde att inte åka med i år utan tillbringa tid hemma i lugn och ro när min käre "rockstjärna" gav sig iväg till Afrika. Visst är det skönt med sol och värme men Vintern kan ju vara helt underbar med.. så när Peter åkte till Afrika beslutade jag att bjuda in lite vänner istället och spendera skön och meningsfull tid med.. så här kommer lite rapporter även från ett vintrigt Mundekulla som ni kan blanda med Peters rapporter från Afrika lite längre ner på sidan.

Vilka fina dagar!
Första vännen att hälsa på var Sofi. Igår hade vi en så fin dag här. Tänk vad enkelt det egentligen är att skapa en mysig och menigsfull retreat även hemma. Igår hade vi en riktig Retreatdag. Vi började med yoga som avslutades med en skön vägledd meditation. Därefter blev det fruktfrukost. Sedan gav vi oss ut på en skidtur. Det var helt underbart väder.. Sol, massor med snö och så vackert.. och vi kunde åka en lagom tur runt byarna här på vanliga vägen.




Hoppsan.. så det kan gå



Hemma igen var det dags för lunch och vi är så lyckligt lottade att det finns en massa mat kvar från julbordet i helgen så det blir enkelt och lyxigt med maten. Sedan hade vi lite egen tid och efter det gick vi ut till relaxen och tog en fika, drog varsitt insipirationskort som vi pratade om och sen hoppade vi i bubbelbadet där vi låg länge och pratade. När vi kom in igen vägledde Sofi i lite frigörande dans . Kvällen avslutades med kvällsmacka och té och en mycket bra film där Christiane Northruph pratar om Mother- Daughters wisdom. Den gav oss mycket nya insikter och inspiration. Slutligen somnade jag sååå skönt.

2 kommentarer:

Norea sa...

Mysigt det ser ut där nu på vintern... kul att åka skidor :D

Kram Norea :D

Anne Solveig sa...

Vad roligt att du ger oss en kommentar här Norea... ja visst är det mysigt att åka skidor. Kram

Välkommen till Mundekullabloggen

Vi skriver om hur det är att bo och verka på en kursgård, mitt i Småland. Läs mer om våra evenemang och välkommen! hälsar, Anne och Peter Elmberg


http://www.mundekulla.se/