lördag 1 maj 2010

Raw Food med Erica i Mundekulla


Nu är Raw food Erica här!
... hos oss och håller en kurs... Jättehärligt och spännande... Vi har ätit så mycket gott.. supergoda chokladpraliner som bara smälte i munnen med jordgubbar till... en underbar rosa morgongröt med hallon och bovete samt mandelmjölk till frukost, och nu till lunch "pasta" och "nötbollar" och en underbar tomatsås av färska tomater, torkade tomater och gojibär.

Erica lär ut på ett lättsamt och härligt sätt!
Erica själv är en levande reklampelare för Rawfood då hon är vacker som en Älva och strålande och sprudlande av livsglädje och inspiration... Dessutom vidhåller hon ändå vikten av att lyssna till oss själva hur och när vi vill äta och att vår egen kropp vet vad som passar oss bäst.

Erica har mycket kunskap
Jag förstår att hon har satt sig in det mesta när det gäller kost och hon förmedlar de senaste tankarna och trenderna inom Raw Food i kombination med en djupare kunskap om kost .. tex.. syra- bas balans m.m. Hon har dock insett att det inte fungerar att vara för sträng och följa vissa regler för mycket...

Viktigt med glädje och njutning i ätandet.
Hon framhåller att det ska vara vackert och gott och att vi ska vilja äta det vi äter. Vissa dagar kan vi ha behov av en viss kost och andra dagar något helt annat... Det finns ingen idé heller om att vi ska bli strikta "Raw foodianer"... utan att varje person får känna efter vad som passar henne.

Grönt från naturen
Idag har vi även varit ute och plockat kirskål, nässlor, smultronblad, surblad och annat att blanda i en grön drink med melon... Gröna drinkar blandade med frukt är både gott och nyttigt och denna tiden på året finns det ju så mycket att gå ut och plocka och det finns säkert mycket mer livskraft och näring i det än i de gröna pulver som också finns att köpa.
Denna fina bok har Erica skrivit.
Den är mycket inspirerande med vackra bilder och har översatts till flera språk, bland annat engelska...

Inga kommentarer:

Välkommen till Mundekullabloggen

Vi skriver om hur det är att bo och verka på en kursgård, mitt i Småland. Läs mer om våra evenemang och välkommen! hälsar, Anne och Peter Elmberg


http://www.mundekulla.se/