onsdag 17 juni 2009

Ledarskap i en ny tid

Nu har Mundekullaforumdagarna varit. Det blev mycket lyckat och det var många mycket fina och kunniga föreläsare. Jag tänkte att Peter kan få berätta lite mer om sin upplevelse.
Min favvis var i alla fall Lou Rossling
- en fantastisk kvinna som pratade så vi grät och skrattade om vartannat. Hon berörde oss djupt med sina historier om barn hon har mött och lärt sig mycket av och sina tankar om hur vi ska stödja och uppmuntra barn och ta vara på deras Stjärnögon och glädjefulla livslust- inte släcka den som tyvärr sker en hel del bl.a i skolan. Lou har själv arbetat som lärare och gjorde det under många år på ett mer rutinmässigt och strikt sätt med nogrannhet att följa regler och strukturer. Tills hon en dag insåg att det var små underbara kloka människor hon hade att göra med som hon inte behövde lära ut något till men som utmärkt lärde sig alldeles själva om de bara fick lite stöd och uppmuntran.
Världens skönaste människor
Eller som Claes Malmberg uttryckte det så bra när min väninna Helena intervjuade honom inför en Spatidning och de åkte runt på staden och han fick syn på ett gäng dagis barn. - Är inte det världens skönaste människor, utbrast Claes och visst är det ju så.
Tack till alla och till Malin!
Jag låter Peter få berätta lite mer när han har tid men vill även säga ett stort tack till alla som var med och medverkade så generöst samt alla som hjälpte till. Samt ett extrastort tack till Malin Berghagen som var konferencier tillsammans med Peter samt ledde yoga på morgonen. Tack kära Malin för att du så generöst ville vara med och stödja det här evenemanget och för att du som vanligt gjorde det så bra och kände in precis vad som behövdes.

Inga kommentarer:

Välkommen till Mundekullabloggen

Vi skriver om hur det är att bo och verka på en kursgård, mitt i Småland. Läs mer om våra evenemang och välkommen! hälsar, Anne och Peter Elmberg


http://www.mundekulla.se/