fredag 24 juli 2009

Summercamp med Story & Ellika

Nu är sommarlägret med Story och Ellika slut
för i år. Tänk så mycket som sker med människor på bara 5 dagar genom enkla sätt att vara med varandra. Jag kunde se hur allas ögon lyste idag och som en kvinna uttryckte det - alla (nästan i alla fall) såg glada ut. Vad har vi gjort då och vad är det som åstadkommer detta. Ja i sanningens namn måste jag nog säga att de flesta kurser här har den inverkan på människor. Men denna kurs är lite extradjup då vi varje dag har parsamtal (cocounseling) och sharingcirklar.
Att mötas i Klaner
En viktig del i veckan är att alla deltagare delas upp i klaner som de sedan ingår i under hela veckan. Varje morgon har de ett morgonmöte med sin klan där de kan dela med sig hur de känner sig och där de kan få stöd av varandra. Denna trygga grupp samlas även för att göra en egen sång tillsammans samt att skapa en ceremoni som de delar med sig av till oss andra på en speciell ceremonikväll. På slutrundan var det väldigt många som uttryckte hur nära de kommit sin klan och att de hade uppskattat så mycket sin klan som nu kändes som deras familj.
Peters morgonsamlingar med Mundekulladanser
var också ett mycket uppskattat inslag och gjorde att hela dagen inleddes på ett mycket positivt sätt ute på ängen. Genom danserna fick vi möjlihet att möta varandra lite djupare. Alltsedan vi hade det första lägret med Story och Ellika, har jag varje sommar älskat att sitta i den stora morgoncirkeln på ängen och höra Story inleda med en så vacker bön till Moder Jord och till allt levande. Den får mig att känna samhörighet med de männsikor som levt för längesedan i harmoni med naturen och den påminner mig om att se på allt levande med vördnad.

Anny och mamma Linda
Det var så många fina barn med på lägret
Lilla Anny (som fanns i Mundekulla redan i mamma Lindas mage) och som nu är ca 2 år sprang själv bort till oss för att dansa med i cirkeldanserna medan hennes mamma satt på andra sidan sjön och såg att hon kom med i cirkeln. Sen fick var och en dansa med Anny på sitt sätt. När vi sedan hade den stora morgoncirkeln sprang Anny fram till Ellika och hämtade talpinnen och gick sedan till sin plats i cirkeln och sa att hon tyckte det var roligt att vara här. Sedan sprang hon tillbaka med talpinnen. - Tänk vad hon lärt sig.
Peter och Peter. Denna unge man har varit på vårt läger de senaste tre åren. Hans stora idol är Peter och därför har han till och med bytt namn till att själv heta Peter.
I slutcirkeln var många mycket rörda
och alla kändes så fina. Tänk vilken skillnad det är mot när man börjar och vi inte känner varandra. Var det verkligen samma människor tänkte jag. De såg så glada och vänliga ut och alla verkade tycka om varandra och känna mycket kärlek till varandra. tänk vad enkelt det kan vara för oss människor att närma oss varandra och ha goda relationer med varandra. det behövs bara lite enkla verktyg

Här sitter vi i avslutningscirkeln
Jag och Peter blir stärkta att fortsätta
Varje sommar när vi har upplevt detta läger känner vi hur viktigt det är för Mundekulla och hur bra dessa enkla verktyg är som t.ex sharingcirkel, klaner, cirkeldanser och kreativitet. Storylägret kommer definitivt att fortsätta men kanske hittar det nya former då Story behöver ta det mer lugnt nu när han är 80 år och faktiskt även blev lite sjuk nu på lägret och fick vila några dagar.
Ellika är en fantastisk ledare med
och håller i det mesta lika bra som Story och en del saker leder hon jättefint själv t.ex Kvinnocirkeln som alltid blir såååå uppskattad och hennes sweatlodgeceremoni för kvinnor som de senaste åren hållits i vår vedeldade bastu och i år blev mycket djup och givande för dem som deltog
Ellika och Annes kurs för kvinnor 8-11 oktober
Välkommen på en unik kurs i oktober. Anne och Ellika håller en kurs för kvinnor i självkärlek med fokus på att hela oss själva samt att skapa det liv vi längtar till. Du som deltagit i lägret kan få lite rabatt. Läs mer http://www.mundekulla.se/mundekulla/parse.php?p=kvinnokurs_-_sjalvkarlek.html

3 kommentarer:

Åsa sa...

Vad fint skrivet Anne! Vad roligt att ni hade ett fint Story-läger, har tänkt på er! kram/åsa

Åsa sa...

Vad fint skrivet Anne! Vad roligt att ni hade ett fint Story-läger, har tänkt på er! kram/åsa

Anne Solveig sa...

Tack Åsa och varmt välkommen nästa sommar. Kram Anne

Välkommen till Mundekullabloggen

Vi skriver om hur det är att bo och verka på en kursgård, mitt i Småland. Läs mer om våra evenemang och välkommen! hälsar, Anne och Peter Elmberg


http://www.mundekulla.se/